Cînd eram în liceu, prietenii mei aveau în vocabularul găştii cuvîntul "combinată". O combinată era 50 ml. de lichior de fructe stins cu o juma de bere. Efectul licorii portocalii era o beţie rapidă cu bani puţini. Azi mi-am amintit cum se obţine culoarea portocaliu: combinîndu-se roşu cu galben.
2 comentarii:
Eu mi-am dat seama pe când mâncam supă că morcovii sunt portocalii, şi asta după ce am citit articolul dvs. şi m-am gândit la culoarea portocalie. Vă daţi seama câţi ani am mâncat eu morcovi fără să conştientizez că sunt portocalii?
Nici eu nu ştiu prea multe despre portocaliu şi morcovi. ştiu că au legătură cu iepurii, care au legătură cu urşii maro închis, leii maro deschis, şepcile roşii, vînătorii verzi, zoologia incoloră şi aşa mai departe...
sărbători fericite!
Trimiteți un comentariu