partitura simpla de pian

_______________________a___ ___ _S_______________ț_ _p__________n_______ e_____a_________ _r___________

vineri, 2 februarie 2018

Glume cu filosofi


Cele doua legi ale Filosofiei.
    peisaj de iarna cu un pod. (spera)
  • Prima lege a Filosofiei : Pentru fiecare filosof, există un filozof egal şi opus.
  • A doua lege a Filosofiei : Daca vrei sa fii inteles ca filosof, in primul rand vei fi inteles gresit.
  •  Întrebare:
- Ce a face tu daca ai da da nas in nas  cu un filosof ?
  • Răspuns:
-I-as face o oferta pe care nu ar putea-o refuza.
-I-as da un raspuns pe care nici el nu l-ar putea intelege.
-l-as intreba daca el și-a inteles pana la capat propria filosofie.
  • Un baiat se pregateste să meargă la primul sau interviu pentru angajare si este tensionat. Ii cere tatalui sau sfaturi despre ce sa faca, cum sa se comporte in Sala de Asteptare.  Tatăl răspunde: "Fiul meu, există trei subiecte care sunt valabile întotdeauna la locul de muncă. Acestea sunt :  produsele alimentare, intrigile de  familie şi filozofia." 
  • Baiatul de mai sus este angajat si,  intr-o zi, la masa de la cantina unde mananca personalul,  are drept companion o fata care lucreaza in acelasi departament. Dornic sa rupa tacerea stanjenitoare in asteptarea felurilor de mancare si deoarece singura bautura oferita de firma era un pahar de sifon, care nu avea nici macar gheata, se hotaraste sa puna in aplicare sfaturile tatalui sau. Fata, satula de asteptare, se hotara sa se concentreze pe paharul cu sifon si sa distruga toate legaturile de hidrogen-oxigen-dioxid de carbon doar - doar in lesinatul de pahar  o sa apara o furtuna sau un stol de oi polare, care sa se repeada toate peste portocaliul din google crome. 
In cele din urma baiatul deschise gura si spuse tare :
: - "Iti plac clatitele din  cartofi?"
 Ea spune - "Nu", şi apoi tacu. .
După câteva minute si mai stingheritoare, baiatul incerca sa foloseasca din nou sfatul tatalui si adauga, tare :- "Ai un frate?"
Din nou, fata spune:- "Nu" .
Si se facu din nou liniste in zona lor.
Baiatul se hotara sa joace totul pe o ultima carte. Cu o maxima incredere in sfaturile parentale, spuse din nou :  -"Dacă ai avea un frate, el ar dori clatite din cartofi?"
  • Un inginer, un fizician experimental, un fizician teoretician, precum şi un filozof au facut o drumetie printre dealurile din Scoţia. La un moment dat, pe creasta unui deal isi facu aparitia o oaie neagra. Inginerul spuse: - "Ce știti, toate oile din Scotia sunt negre ?” - "Probabil unele dintre oile din Scoţia sunt negre," răspunse fizicianul experimental. Fizicianul teoretician se opri un moment din mers si spuse, privind in zare :-  "Cred ca cel puţin una dintre oile din Scoţia este neagra." -  "Ei bine,  ceea ce este sigur e ca e neagra pe o parte”, spuse filosoful.
adaptare dupa  Owen si Elliot.
ultima gluma ii apartine lui William Knorpp
                                                                        (traducere de spera cu Google Translate.)

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails