partitura simpla de pian

_______________________a___ ___ _S_______________ț_ _p__________n_______ e_____a_________ _r___________

luni, 7 septembrie 2009

Dubla viaţă a Veronicăi - pe scurt

Ce-ar fi dacă
în loc să fim aşa siguri de adevărurile ştiinţelor naturii, după care suntem fiinţe unice şi irepetabile, trăitoare într-o lume ireversibilă şi omogenă, lucrurile s-ar dovedi a fi cu totul altfel? Filmul lui Kieslowski, fără urmă de paranormal, adică de fantome, extratereştrii sau reîncarnări- povesteşte despre vieţile a două tinere surprinzător de asemănătoare fizic, care trăiesc în zone diferite ale Europei - una în estul comunist, cealaltă în Paris, amîndouă la începutul unei cariere muzicale, care îşi intersectează privirile pe străzile Cracoviei apoi, în sunetele unei melodii ireale sunt purtate magic pe aripile lui Eros şi Thanatos. Nu vă spun mai mult, poate vreţi să vedeţi filmul.
În rolurile principale: Irene Jacob (Weronika şi Veronique), actorul păpuşar: Philippe Volter. Muzica: soprana Elzbieta Towarnicka şi interpret la flaut Jacek Ostaszewski.
Scena care mi-a plăcut mie:

4 comentarii:

Tzuca Bufnitzuca spunea...

:) nu stiu cum am dat peste secvente din acest film pe youtube si mi-am promis ca o sa-l caut .Aceeasi scena am salvat-o si eu la favorite!

spera spunea...

e un film frumos, cred că ţi-ar plăcea într-o seară de sîmbătă. Deşi e un pic nostalgic, actorii sunt foarte veseli, vii, neplictisitori.

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Tocmai ce l-am vazut in aceasta dimineata, Spera. Probabil ca ar fi trebuit sa astept totusi alt moment, nu ziua dinaintea petrecerii firmei. Nu ca m-ar fi deprimat, dar acum sunt cu gandul la el, rumeg si visez...

spera spunea...

mi-a rămas şi mie o vreme muzica filmului în minte, probabil din pricina ultimei scene..:). Mie mi l-a recomandat Eduard, dar l-am văzut abia după o jumătate de an, tot nu găseam dispoziţia necesară. Sper că nu ţi-a afectat veselia la petrecere.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails