partitura simpla de pian

_______________________a___ ___ _S_______________ț_ _p__________n_______ e_____a_________ _r___________

miercuri, 14 noiembrie 2018

punctul C. subiectul III. continuare.

Rene Magritte - o lume minunata

Pentru toti cei care au lucrat exercitiile de mai sus ( care de fapt pe blog sunt mai jos, in postarea de ieri) si sunt nerabdatori sa mai lucreze cateva, am scris inca o lista de rationamente. Unele dintre ele s-ar putea sa nu fie silogisme, va trebui sa raspundeti cerintelor de mai sus pentru a le depista pe cele care nu sunt. Va reamintesc ca un silogism este un rationament deductiv mediat alcatuit din trei propozitii si trei termeni (care apar de cate doua ori fiecare.)

 1. Deoarece rinocerul este un animal mare si greoi si toate animalele mari si greoaie risca sa se scufunde in mlastinile dimprejurul orasului, atunci si rinocerul risca sa se scufunde in mlastinile dimprejurul orasului.
 2. Toti functionarii sunt amenintati de coruptie morala pentru ca toti functionarii sunt birocrati si unii birocrati sunt amenintati de coruptie morala. 
 3. Cititorii de literatura stiintifica sunt persoane cu o gandire analitica deoarece toate cartile de literatura stiintifica sunt cu formule, iar cititorii de literatura stiintifica stiu formule.
 4. Toate pisicile sunt patrupede si toate pisicile sunt in acelasi timp feline rezulta ca toate felinele sunt patrupede.
 5. Unele vicisitudini ale vietii ii obosesc foarte mult pe protagonistii lor din cauza ca vicisitudinile vietii sunt evenimente tragice, iar toate evenimentele tragice ii obosesc foarte mult pe protagonistii lor.
 6. Daca unele materiale sunt termoizolatoare si plasticul este un material, inseamna ca plasticul este termoizolator.
 7. Fructele de mare nu sunt plante, dar toate plantele sunt fapturi care se hranesc cu ajutorul luminii, deci niciun fruct de mare nu se hraneste cu ajutorul luminii.
 8. Caricatura este un procedeu hiperbolic deoarece orice caricatura exagereaza o trasatura si orice procedeu hiperbolic exagereaza o trasatura.
 9. Pentru ca Stefan cel Mare a luptat cu turcii si ungurii inseamna ca Stefan cel Mare a fost un razboinic curajos deoarece numai un razboinic curajos putea lupta cu turcii si cu ungurii.
 10. Napoleon si Josefina au fost casatoriti si intrucat Napoleon si Josefina au fost imparati, inseamna ca unii imparati au fost casatoriti.
 11. Niciun celibatar nu este casatorit pentru ca niciun om casatorit nu este fara sot si toti celibatarii sunt fara sot.
 12. Unele cadre medicale au pe cap bonete albe cu cruce rosie si toate persoanele care lucreaza in spitale sunt cadre medicale, inseamna ca unele persoane care lucreaza in spitale au pe cap bonete albe cu cruce rosie.
 13. Toti copacii uscati scartaie iarna pentru ca toti copacii uscati sunt gaunosi si toate obiectele gaunoase scartaie iarna.
 14. Unele carti de literatura sunt cu multe volume si intrucat toate cartile numite romane sunt carti de literatura, inseana ca unele romane sunt cu multe volume.
 15. Cine seamna vant culege furtuna deoarece toti cei care alerga din nor in nor seamana vant, inseamna ca toti cei care alerga din nor in nor culeg furtuna.
 16. Toate propozitiile analitice sunt tautologii pentru ca toate tautologiile sunt legi logice si toate legile logice sunt propozitii analitice.
 17. Unele propozitii sintetice au continut filosofic si toate propozitiile sintetice au subiectul nedistribuit, deci unele propozitii cu subiectul nedistribuit sunt cu continut filosofic.
 18. Fiidca toate propozitiile apriori sunt independente de experienta si unele propozitii sintetice sunt independente de experienta inseamna ca unele propozitii sintetice sunt apriori.
 19. Nicio propozitie aposteriori nu este apriori, dar toate propozitiile aposteriori sunt derivate din experienta si toate propozitiile derivate din experienta nu sunt apriori.
 20. Niciun cal nu este caine deoarece cainii latra la luna iar caii nu latra la luna.
 21. Propozitia "Viitorul incepe azi" este o propozitie falsa deoarece o propozitie falsa este o propozitie non-adevarata, iar propozitia " Viitorul incepe azi" este o propozitie non- adevarata.
 22. Orice persoana care a promovat examenul de bacalaureat poate merge la facultate si Mihai Ionescu a promovat examenul de bacalaureat, deci Mihai Ionescu poate merge la facultate.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails