joi, 4 mai 2017

sfaturi maternale

dragi doamne si domnisoare, viitoare mamici saptamana viitoare
vreau sa va dau un sfat din perspectiva unui om care a conceput si a nascut un copil real si adevarat.
el nu este absolut original, este preluat de la o colega plecata peste hotare, la sfat ma refer, dar mi-a folosit si mie ca relaxare. ei insa i-a folosit foarte mult pentru ca in perioada sarcinii s-a ingrasat asa si asa de exagerat.
in primul rand, daca sunteti om si sper ca nu sunteti doar un program pus de cei de la eon, va dau sfatul sa nu cedati ispitei de a va considera barbati.

  • femeile trebuie sa fie in continuare tandre cu copiii deja avuti si la fel de tandre cu sotii ultrastatuti. ma rog, nu vroiam sa incep chiar asa, dar hai, treaca din partea mea. la mine cuplajul ”trebuie si tandru” e cam greu de conceput. am sa incep prin a-l desena pe hartie.
  • femeile trebuie sa nu piarda din vedere faptul ca, daca au conceput cu un om, vor naste tot un om. nici asa n-as fi vrut sa sune, ca un proiect bio, dar hai, cu o nota usor diminuata din calitatea umorului, las sa treaca.
  • femeile trebuie sa nu piarda din vedere faptul ca daca ar fi fost pisici, ar fi nascut pisici/ sau pisoi cum se zice la noi, la români din moși strabuni.
  • intrucat nu sunt pisici, ci oameni, vor naste oameni.
acesta este un sfat de incurajare pentru mamicile care se gândesc cu groaza ca poate saptamana viitoare vor naste un elefant sau o barza sau un hipopotam sau cine stie ce varza.

in al doilea rand, va mai dau un sfat. sa stiti ca aparatele sunt aparate, dar interpretarile fac parte din marea de erori umane si e bine cand te arunci in marea de erori umane sa nu fii fara vesta de salvare.
sa va luati la voi pentru saptamana viitoare in primul rand o doza de rabdare. s-ar putea sa aflati cu stupoare ca acest copil pe care il simtiti deja fotbalist sa se dovedeasca un biet artist, sau ca aceasta fetita pe care o vedeti deja soferita sa fie chemata pentru rolul de doctorita sau ca un baietel dolofan este o fetita deja cu carte si caiet si stie sa scrie de un an....si multe alte chestii pe care nu vi le mai zic, ca sunt secrete si trebuie aflate de fiecare poet in parte. 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails